Gruppeforløb med naturbaseret terapi

Gruppeforløbene i NATURLIG RESSOURCE foregår i den smukke natur omkring Kalø og Kalø Vig. Den enkelte deltager kan gennem forløbet få støtte, opleve personlig udvikling, samt opleve at blive en del af et positivt fællesskab.

 

Hvert gruppeforløb varer 12 uger og deltagerne mødes én gang ugentligt. Hvert hold er på max. 15 deltagere. 

 

NATUR, KROP, PSYKE og FÆLLESSKAB

Dét er kernen i NATURLIG RESSOURCE-forløbene. Derfor kommer deltagerne bl.a. til at arbejde med natur og sansning, samt forskellige øvelser og aktiviteter, bl.a. åndedræt, mindfulness og kropsbevidsthed. Der arbejdes også med bål, vild mad og det positive fællesskab. Alle forløb tilpasses de enkelte målgrupper.

Samtale og opfølgning

Alle deltagere får en individuel samtale med en ekstern psykolog inden holdstart. Samtalen sikrer at holddeltager og gruppeforløb passer til hinanden. Der foretages ligeledes en mindre spørgeundersøgelse og samtale med deltagerne efter endt forløb, samt 6 måneder efter forløbet, for at følge op på resultater og udbytte.

Instruktørerne

Til hvert hold er der knyttet to faste instruktører; en instruktør fra Sundhedsteamet i Syddjurs Kommune og en instruktør fra Danmarks Jægerforbund. Instruktørerne har naturligvis tavshedspligt.

Hvem kan deltage?

Gruppeforløbet er for dig, der kan mærke, at:

  • Din krop sender signaler om at du er presset og på overarbejde både fysisk og psykisk
  • Du har belastningssymptomer som f.eks. træthed, tristhed, en følelse af ensomhed, irritabilitet, negativitet, hovedpine og ondt i muskler og led.

 

Du kan melde dig til et gruppeforløb, hvis du:

  • Har symptomer på stress, mild depression eller andre milde til moderate symptomer, der påvirker din mentale sundhed i hverdagen
  • Er bosiddende i Syddjurs Kommune
  • Er tilknyttet arbejdsmarkedet
  • Er over 18 år

 

NATURLIG RESSOURCE er et tilbud der skal være med til at forebygge at symptomer på stress og depression forværres, samt være med til at reducere nuværende symptomer. NATURLIG RESSOURCE er ikke et behandlingstilbud og matcher ikke personer med svære psykiske lidelser, misbrugsproblemer eller lignende.

Forløb 2024

Vi starter sidste hold i april 2024, så hold dig orienteret i forhold til tilmeldingsfristen.

Rodfæste

Rodfæste er en forening, som tilbyder udendørs aktiviteter af mental og fysisk karakter, for tidligere deltagere af NATURLIG RESSOURCE-forløbene.